N'djamena
Door: Margot
Blijf op de hoogte en volg Margot
06 Januari 2014 | Tsjaad, Ndjamena
Na drie vluchten via Istanboel en Kano (Nigeria) hier om drie uur in de ochtend gearriveerd. Mijn koffers met onderwijsmaterialen - 46 kilo! - waren er, en er stond zowaar een man met bord van het Parc National de Zakouma me op te wachten. Overal onderweg aardige mensen, ik voelde me heel veilig.
Ik heb vannacht geslapen op het kantoor van Zakouma National Park. Ze hebben er twee slaapkamers. Geen kakkerlak te zien, ook geen muggen. Er lag een boek van het park met prachtige foto's van uitheemse dieren. Ga ik ze echt in het wild ontmoeten? Toen ik uit het raam keek zag ik twee duiven met felle, rode kringen om hun ogen.
Vanochtend een aantal medewerkers ontmoet die mij allemaal welkom heetten in Tsjaad. Als ze Engels spreken zijn ze heel trots en willen dat graag met me oefenen. Het valt me op dat ze heel geïnteresseerd zijn in waar ik vandaan kom: een land dat onder zeeniveau ligt, is dat niet heel gevaarlijk? Ik antwoord dat mijn vrienden me vroegen: "Ga je naar Tsjaad? Is dat niet heel gevaarlijk?". Ze lachen.
Nog een lijstje eerste indrukken:
Overal Kerstversiering, brede straten met honderden scooterrijders die geen helmen mogen dragen vanwege het terrorisme, arm (vrouwen zittend op puinhopen op de stoep) en rijk (mannen met sjieke schoenen en stralend witte mobieltjes). Zonnig weer, helemaal niet te warm. En de eerste mug gezien in de auto, terwijl ik de deet nog niet heb uitgepakt....
En hoe ik me voel? Vreemd, een vreemdeling, onwennig, gedesoriënteerd. Maar ook vol verwachting, opgetogen. Ik ga het grote avontuur tegemoet! Vanavond komt de directeur van het park hier, hij heeft een afspraak op het Ministerie. Daarna vliegen we morgen samen naar het park.
06 Januari 2014 - 18:52
Maaike:
Ow Margot wat spannend allemaal!
Wat fijn dat je je veilig en welkom voelt, dat is erg belangrijk. Het mooiste van reizen vind ik al die dingen die je de hele dag opvallen en verbazend. Grote maar vooral ook de kleine dingen, zoals de ogen van de duiven. Ben heel benieuwd hoe het park zal zijn! Hopelijk heb je daar een fijne eigen plek.
XMaaike -
07 Januari 2014 - 08:06
Augustine:
He Margot,
wat spannend allemaal!! Fijn dat je je zo veilig voelt!! Geniet er lekker van. Hier stormachtig en donker. Veel administratief werk, ja daar word je echt vrolijk van. Ha,ha. Heb het goed en liefs van augustine.